Τσικουδιά

Το έθιμο του ρακοκάζανου θεσμοθετήθηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1920, οπότε και δόθηκαν ειδικές άδειες σε αγρότες με στόχο ... Read More

Βιδιανό

Μονοποικιλιακό βιδιανό Tο κρασί βιδιανό που παρασκευάζεται από ένα και μόνο είδος σταφυλιού είναι ένα μονοποικιλιακό κρασί, ενώ ένα κρασί ... Read More

Τσικουδιά – Ρακή

Ως πρώτη ύλη στο ρακοκάζανο μπαίνουν τα τσίκουδα ή στράφυλλα (πολτοποιημένα σταφύλια), απομεινάρια του πατήματος των σταφυλιών για να βγει ο μούστος. Καθώς το καζάνι αρχίζει να βράζει, σταγόνα σταγόνα ... Read More