Ο τόπος μας
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ακριβής θέση όπου βρέθηκε η ελιά για πρώτη φορά, είναι η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Η πρώτη καλλιέργεια της ελιάς σε όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη. Αυτό συνέβη περίπου 3500 π.Χ. κατά την Πρώιμη Μινωική εποχή.
Σε αυτήν την περίοδο η ελιά ήταν σε μια μορφή πιο άγρια σε σχέση με το δέντρο που γνωρίζουμε σήμερα. Μετά το 2000 π.Χ. η καλλιέργεια της ελιάς στην Κρήτη έγινε πιο έντονη και συστηματική παίζοντας τον πιο σημαντικό ρόλο στην οικονομία του νησιού. Από την Κρήτη ξεκίνησε η πρώτη εξαγωγή του ελαιολάδου, όχι μόνο στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και στη Βόρεια Αφρική και τη Μικρά Ασία.
Σ’ αυτήν την πανάρχαια γη όπου γεννήθηκε ο Θεός Δίας, από γενιά σε γενιά συνεχίζουμε μια παράδοση που ξεκίνησε σχεδόν τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν. Παρόλη την εξέλιξη και τις τεχνολογίες μέσα μας έμεινε το ίδιο μεράκι κι η ασίγαστη αγάπη για τη γη μας και τους μοναδικούς καρπούς της.
Η καλή ποιότητα του εδάφους της, η άφθονη ηλιοφάνεια και το ευνοϊκό μικροκλίμα, εξασφαλίζουν πρωιμότητα, άριστη ωρίμανση ποιοτικών προιόντων.
KtimaChrissys
Η οικογένεια Πάγκαλου, ξεκινά το 1994 στον Αίμονα την ίδρυση του οινοποιείου και του ελαιουργείου της. Με όραμα τη δημιουργία μοναδικών προϊόντων στα οποία να είναι ευδιάκριτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας περιοχής φημισμένης για την ελαιοκομία και αμπελοκαλλιέργεια της. Τα άργιλοπηλώδη εδάφη της περιοχής, σε συνδυασμό με την υγρασία των λαγκαδιών, δημιουργούν ένα ιδανικό για τις καλλιέργειες μικροκλίμα.
Ελαιόλαδο
Το Ελαιοτριβείο μας διαθέτει την πιο σύγχρονη τεχνολογία επεξεργασίας του καρπού της ελιάς, ώστε το ελαιόλαδο που θα παραχθεί να είναι υψηλής ποιότητας, παρθένο και αγνό όπως μας το δίνει η μητέρα φύση.
Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή του ελαιολάδου είναι υψηλών προδιαγραφών, εξ ολοκλήρου ανοξείδωτα, ενώ πληρούν όλα τα τεχνικά στάνταρ ώστε το αποτέλεσμα να είναι άριστης ποιότητας, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση με χημικά ή άλλα μέσα στο τελικό προϊόν.
Το παρθένο ελαιόλαδο είναι το μοναδικό λάδι απ´όλα τα φυτικά έλαια, που λαμβάνεται από τον ελαιοκαρπό με φυσικά μηχανικά μέσα. Είναι δηλαδή ο φυσικός χυμός του ελαιοκάρπου που δεν έχει υποστεί καμμία χημική επεξεργασία που θα προκαλούσε την ποιοτική του υποβάθμιση. Είναι το μοναδικό λάδι που καταναλώνεται στη φυσική του κατάσταση.
Κατηγορίες Ελαιολάδου
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με οξύτητα μικρότερη απο 0,8%, είναι το λάδι που πρέπει να προτιμούμε για όλες τις χρήσεις
- Παρθένο ελαιόλαδο με οξύτητα μικρότερη απο 1,8%
- Ελαιόλαδο μίγμα ραφιναρισμένου ελαιολάδου με πολύ μικρή ποσότητα παρθένου ελαιολάδου
- Βιολογικό ελαιόλαδο παράγεται με την βοήθεια αποκλειστικά της φύσης, χωρίς χημικά λιπάσματα ή φυτοφάρμακα
Αμπελώνες
Καλλιεργούμε τους αμπελώνες μας με την προσοχή και το πάθος που κράτησαν την ιστορία ζωντανή στις μνήμες μας. Δεν αφήσαμε τίποτα να ποτίσει το χώμα μας που δεν θα μπορούσαμε να το πιούμε οι ίδιοι, και δεν αφήσαμε τίποτα να ψεκάσει τα σταφύλια μας που δεν θα μας άφηνε να γευτούμε τη σαρκα τους πάνω απ’ την κληματαριά που τα γέννησε.
Κάνουμε πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια κι αυτή είναι η μοντέρνα έκφραση για αυτό που κάνανε οι παππούδες και οι προπάπποι μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κάνουμε το ίδιο που έκανε τον οίνο και τις ποικιλίες της Κρητης γνωστά, σε όλη την ανθρώπινη ιστορία.
Χρησιμοποιούμε σύγχρονες τεχνολογίες και στην πραγματικότητα το οινοποιείο και όλες οι εγκαταστάσεις στο Ktima Crissys , είναι οι μοναδικές στη Ελλάδα με απολύτως μηδενικό ενεργειακό ίχνος.