December 2020

Τσικουδιά

Το έθιμο του ρακοκάζανου θεσμοθετήθηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1920, οπότε και δόθηκαν ειδικές άδειες σε αγρότες με στόχο ... Read More

Βιδιανό

Μονοποικιλιακό βιδιανό Tο κρασί βιδιανό που παρασκευάζεται από ένα και μόνο είδος σταφυλιού είναι ένα μονοποικιλιακό κρασί, ενώ ένα κρασί ... Read More

Τσικουδιά – Ρακή

Ως πρώτη ύλη στο ρακοκάζανο μπαίνουν τα τσίκουδα ή στράφυλλα (πολτοποιημένα σταφύλια), απομεινάρια του πατήματος των σταφυλιών για να βγει ο μούστος. Καθώς το καζάνι αρχίζει να βράζει, σταγόνα σταγόνα ... Read More

Η ιστορία του ελαιόλαδου

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ακριβής θέση όπου βρέθηκε η ελιά για πρώτη φορά, είναι η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Η πρώτη καλλιέργεια της ελιάς σε όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη. ... Read More